News
 • 09 juli 2019

  Het oppervlaktebergingsproject in Dessel komt in een stroomversnelling. Vier onderdelen van de site staan in de steigers en het terrein waar de bergingsmodules zullen komen is bouwklaar. Ook de procedures voor de nucleaire vergunning en de omgevingsvergunning gaan een volgende fase in.

 • 26 juni 2019

  De 3xG-studie, een grootschalige gezondheidsstudie die NIRAS laat uitvoeren op vraag van de partnerschappen STORA en MONA, ging begin dit jaar haar tweede onderzoeksfase in. Zo’n driehonderd kinderen van ongeveer 7 jaar oud zullen worden uitgenodigd voor een medisch onderzoek.

 • 07 juni 2019

  De bouwwerf van Tabloo ging begin dit jaar van start. Vandaag, zo’n zes maanden later, tekent de tafelstructuur van het toekomstige bezoekerscentrum zich steeds duidelijker af.

 • 05 april 2019

  Van 5 april tot en met 3 mei 2019 kunt u opmerkingen formuleren bij het ontwerp van het project-milieueffectrapport voor de bergingsinstallatie in Dessel. Raadpleeg het dossier online of bij de milieudiensten van Dessel en Mol.

 • 2019_Lokaal Fonds - Fonds Local_ONDRAF/NIRAS
  21 januari 2019

  Na jaren van voorbereiding is het Lokaal Fonds in Dessel en Mol van start gegaan. Het Lokaal Fonds is een van de voorwaarden van de Desselaars en de Mollenaars om een oppervlaktebergingsinstallatie op hun grondgebied te aanvaarden.

 • 2018_3xG_ONDRAF/NIRAS
  21 januari 2019

  De 3xG-studie, die NIRAS laat uitvoeren op vraag van de partnerschappen STORA en MONA, komt met nieuwe resultaten over de gezondheid in de regio Dessel, Mol en Retie. De nieuwe resultaten tonen aan dat we voortdurend in contact komen met ftalaten.

Pages

Schrijf je in op onze nieuwsbrief