Overslaan en naar de inhoud gaan

Breng ons een bezoek

Tabloo

Tabloo 2

Het bezoekers- en ontmoetingscentrum over radioactiviteit en radioactief afval

Alles weten over radioactiviteit en radioactief afval? Breng een bezoek aan ons bezoekers- en ontmoetingscentrum. Naast de expo kan je nog heel wat leuks beleven in en rond Tabloo. Wandel gerust eens tot aan de bergingssite, laat de kinderen ravotten in de speeltuin en geniet van een lekker drankje en/of hapje op het grote terras van Bistroo.

Plan je bezoek hier

ESV EURIDICE

euridice154.jpg

Economisch samenwerkingsverband

Het ESV EURIDICE is een economisch samenwerkings-verband tussen NIRAS, en SCK CEN. SCK CEN, het Studiecentrum voor Kernenergie, verricht onderzoek naar vreedzame toepassingen van de nucleaire wetenschap en technologie.

Als federale onderzoeksinstelling werkt SCK CEN rond verschillende thema's van maatschappelijk belang, zoals nucleaire veiligheid, stralingsbescherming en de berging van radioactief afval.

HADES_LR.jpg

Onderzoek naar geologische berging

Het ESV EURIDICE levert een bijdrage aan het RD&D-programma met betrekking tot de evaluatie van de veiligheid en uitvoerbaarheid van geologische berging van hoogradioactief en /of langlevend afval.

De naam 'EURIDICE' staat voor "European Underground Research Infrastructure for Disposal of nuclear waste in Clay Environment". In het Nederlands is dat: Europese Ondergrondse Onderzoeksinfrastructuur voor Berging van radioactief afval in een Kleiomgeving.

_BF_8054.jpg

Het ESV EURIDICE bezoeken

Het ESV EURIDICE heeft een tentoonstelling over het onderzoek naar de berging van radioactief afval in diepe kleilagen. Een bezoek aan de tentoonstelling kan worden gecombineerd met een technisch bezoek aan het ondergrondse laboratorium HADES, voor zover de werkzaamheden in het ondergrondse laboratorium dat toelaten. Bezoeken zijn enkel mogelijk in groep en op aanvraag.

Reserveer uw bezoek