Overslaan en naar de inhoud gaan

Publicatie

16 maart 2020

Maatschappelijk contract

NIRAS zet bij al haar activiteiten sterk in op inspraak en participatie. Het oppervlaktebergingsproject voor laag- en middelactief kortlevend afval in Dessel is daar het beste bewijs van. Het project komt tot stand in nauw overleg met de bevolking van Dessel en Mol, vertegenwoordigd door respectievelijk de partnerschappen STORA en MONA.

De partnerschappen stelden voorwaarden aan het aanvaarden van de bergingsinstallatie op hun grondgebied, onder meer op het vlak van veiligheid, communicatie en gezondheid. Die voorwaarden werkt NIRAS samen met hen uit tot projecten met een tastbare meerwaarde voor de regio.

Dat blijft ook in de toekomst zo: in dit maatschappelijk contract hernieuwt en concretiseert NIRAS haar engagement ten aanzien van de inwoners van beide gemeenten. Het document werd eind 2019 ondertekend door NIRAS, STORA en MONA, en de gemeenten Dessel en Mol.

Deze publicatie bestaat enkel in het Nederlands.

Cover maatschappelijk contract

In dit maatschappelijk contract hernieuwt en concretiseert NIRAS haar engagement ten aanzien van de bevolking van Dessel en Mol. Die speelt al van bij het begin een hoofdrol in het oppervlaktebergingsproject voor laag- en middelactief kortlevend afval in Dessel.

Download (1097.61 KB)