Overslaan en naar de inhoud gaan

News

14 juni 2019

Internationale erkenning voor onze wetenschappers

DiepebergingB&C_20180910.jpg
Dit jaar presenteerde het een team van NIRAS-wetenschappers een paper tijdens Waste Management Symposia 2019 in Phoenix.

De WMS brengt wetenschappers samen om kennis en ervaring te delen over de zoektocht naar rendabele en veilige oplossingen voor het beheer en de berging van radioactief afval en voor de ontmanteling van nucleaire installaties. Meer dan 2000 personen van 35 verschillende landen waren aanwezig.

 

De paper, Conceptual Design of the Belgian Geological Disposal Facility for Category B and C Waste, werd door de organisatoren van de conferentie bekroond. WMS gaf de paper het label Superior Paper en wil via deze erkenning de auteurs en co-auteurs belonen voor hun zeer belangrijke en waardevolle bijdrage aan het verdere onderzoek en de ontwikkeling van een goed beheer van radioactief afval.

 

“The paper achieved the superior level rating based on the paper review judging criteria. It demonstrated superb knowledge and understanding, and lays the foundation for future waste management endeavors.” Gary Benda, WM Symposia, Inc. Deputy Managing Director.