Overslaan en naar de inhoud gaan
Vorige blog Volgende blog

Onze medewerker Wim Cool wint Prebes Award 2020

Bergingsmodules_Modules de stockage_2017_ONDRAFNIRAS.jpg

Wim Cool ontving onlangs de Prebes Award 2020 voor het eindwerk dat hij schreef in het kader van zijn opleiding tot preventieadviseur niveau 1. In zijn scriptie onderzocht hij hoe er veilig gewerkt kan worden in de toekomstige oppervlaktebergingsinstallatie in Dessel.

Wim Cool - ONDRAF/NIRAS

Prebes, de Vlaamse vereniging voor preventieadviseurs, bekroont ieder jaar een aantal eindwerken die een bijdrage leveren aan het verbeteren of stimuleren van welzijn op het werk. Een van de pas afgestudeerde preventieadviseurs die dit jaar in de prijzen vielen met hun scriptie, is onze medewerker Wim Cool.

“In mijn eindwerk onderzocht ik de risicobeheersing bij de exploitatie van de toekomstige oppervlaktebergingsinstallatie voor laag- en middelactief kortlevend afval in Dessel”, reageert hij. “Dat onderzoek kan later zijn waarde nog bewijzen. Het laat toe om aandachtspunten rond veilig werken al mee te nemen bij het ontwerp van de berging.”

“Het is de eerste keer dat er in ons land een berging voor radioactief afval wordt gebouwd. Een aanpak rond arbeidsveiligheid uitwerken, was daardoor allesbehalve evident. Maar als veiligheidsingenieur bij NIRAS ken ik het bergingsproject van binnen en van buiten. Die ervaring, en de steun van mijn collega’s, zorgde ervoor dat ik de scriptie succesvol kon afronden. Ik ben bijzonder trots op deze prijs!”