Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwwerf voor uitbreiding opslaggebouw schiet goed op

Werf 151E

NIRAS en haar industriële dochteronderneming Belgoprocess bouwen in Dessel een extra module aan een bestaand opslaggebouw voor laagactief afval. De werkzaamheden schieten goed op.

De nieuwe module zal plaats bieden aan 5000 vaten met laagactief afval. De extra opslagcapaciteit is nodig om de periode tot de opstart van de oppervlaktebergingsinstallatie te overbruggen. In die installatie wordt de komende decennia  het laag- en middelactieve kortlevende afval in België geborgen.

Betonnen wanden storten

De werkzaamheden verlopen voorlopig vlot. De betonnen vloerplaat van de module is klaar. Een hele operatie waarbij er in een dag tijd 900 m3 beton werd gestort.

De aannemer bereidt nu de bouw van de betonnen wanden van de module voor. De geprefabriceerde kolommen waar de bekisting van de wanden tegenaan komt, worden volop geplaatst.

Goed op schema

De werken aan het opslaggebouw liggen goed op schema. Aan het huidige tempo verwachten we dat de module in november van dit jaar wordt opgeleverd en ze in het voorjaar van 2021 in gebruik genomen wordt.