Overslaan en naar de inhoud gaan

Houtskeletbouw Tabloo gaat goed vooruit

Houtskelet Tabloo - Ossature en bois Tabloo

Een groot deel van de ruimtes van bezoekerscentrum Tabloo wordt opgetrokken uit hout. Het monteren van die houten onderbouw gaat goed vooruit. De aannemer is intussen ook gestart met de installatie van de eerste technieken.

Na de betonnen tafelstructuur van het bezoekers- en ontmoetingscentrum zijn nu ook de bovenste ruimtes in houtskeletbouw afgewerkt. Zo bouwde de aannemer onlangs de toegang tot het toekomstige panoramaplatform (op het dak) en enkele ruimtes op de tweede verdieping zoals het laboratorium, het sanitair en het atelier. De montage van het houtskelet verloopt erg vlot. Dat komt omdat de houten wanden al worden voorbereid in het atelier van de aannemer, op de werf zelf moeten ze enkel nog geplaatst en afgewerkt worden.

Op de planning

Vandaag is de aannemer volop bezig met de houten structuur van de eerste verdieping en van de benedenverdieping. Op de benedenverdieping komen onder meer een theaterzaal, polyvalente ruimtes en een gezellige bistro. Verder op de planning deze zomer: de technische installaties voor water, elektriciteit en ventilatie, en de eerste grondwerken voor het landschapspark.

Dat park komt aan de zuidwestkant van Tabloo, op het terrein waar tot vorig jaar het festival Graspop Metal Meeting plaats-vond. Het festivalterrein schuift daarom vanaf 2021 enkele honderden meters op.

Houtskelet Tabloo - Ossature en bois Tabloodak Tabloo - toit TablooHoutskelet Tabloo - Ossature en bois TablooTechnieken Tabloo - Installations techniques Tabloo