Overslaan en naar de inhoud gaan

Publieksconsultatie over oppervlakteberging in Dessel

IMG_20191122_113252544.jpg

NIRAS bereidt in Dessel de realisatie voor van een oppervlakteberging voor laag- en middelactief kortlevend afval – kortweg categorie A-afval.

Om de bergingsinstallatie te mogen bouwen en exploiteren heeft NIRAS twee vergunningen nodig: een Vlaamse omgevingsvergunning en een federale oprichtings- en exploitatievergunning. In het kader van beide procedures loopt een openbaar onderzoek. De publieksconsultatie over de federale oprichtings- en exploitatievergunning wordt georganiseerd in de gemeenten Dessel, Mol, Retie, Geel en Kasterlee. Geïnteresseerden kunnen het vergunningsdossier raadplegen in het gemeentehuis van elke gemeente of op de website van het FANC.

Het openbaar onderzoek voor de Vlaamse omgevingsvergunning loopt enkel in Dessel. In dit kader organiseert gemeente Dessel op 4 december om 19u een informatieavond in administratief centrum De Plaetse (Hannekestraat 1, Dessel).

Omwonenden kunnen bovendien nog tot 13 december terecht in het gemeentehuis van Dessel en van Mol voor een informatieve tentoonstelling over het bergingsproject.