Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzame mobiliteit

2014_Ontsluitingsweg - Voie de désenclavement1_ONDRAFNIRAS.jpg

NIRAS zet bij de bouw en de exploitatie van de bergingssite in op duurzame mobiliteit. Om de impact van het oppervlaktebergingsproject op het wegverkeer te beperken, werd een loskade aangelegd aan het kanaal Bocholt-Herentals. Op de site zelf wordt het transport dankzij een slimme inrichting beperkt.

Loskade

2014_Kade - Quai2_ONDRAFNIRAS.jpg

Zowel tijdens de bouw als tijdens de exploitatie van de oppervlaktebergingsinstallatie zullen heel wat goederen en grondstoffen aangevoerd moeten worden. NIRAS bouwde een loskade aan het kanaal Bocholt-Herentals, dat vlak langs de bergingssite loopt.

De aannemers van verschillende werven zijn verplicht om zoveel mogelijk materiaal via het kanaal te vervoeren. Op die manier worden duizenden vrachtwagentransporten voorkomen.

2013_Kade-Quai3_ONDRAFNIRAS.jpg

Ook de omliggende bedrijven kunnen de loskade kosteloos gebruiken om op een duurzame manier materialen aan te voeren voor hun activiteiten

Inrichting bergingssite

bergingensite

Het transport op de bergingssite zelf wordt tot een minimum beperkt. Alle onderdelen die samen horen, worden op de site geclusterd. Dat zorgt ervoor dat de afstanden die materialen, caissons, afval en monolieten moeten afleggen tussen de verschillende stappen van het bergingsproces zo kort mogelijk zijn.