Nieuws

Follow us

18 september 2019

Kunstexpo “Learning from deep time”

Het langetermijnbeheer van radioactief afval is meer dan een zuiver technische en wetenschappelijke uitdaging.

Aangezien we te maken hebben met afval dat gedurende honderdduizenden jaren afgezonderd moet worden van mens en milieu, is het belangrijk om ook een maatschappelijk, ethisch en cultureel debat te voeren over het thema. Zeker in dat laatste debat kunnen kunstenaars een rol spelen: als scheppers van verhalen en beelden zorgen zij voor een bredere kijk op de kwestie.

 

Laat u inspireren door hun artistieke blik op tijd en op de impact van de mens op de toekomst. En ontdek het begrip "diepe tijd", om te begrijpen in hoeverre de levensduur van radioactief afval veel langer is dan die van een mensenleven.

 

De tentoonstelling vindt plaats op 29 september tijdens de opendeurdag in Dessel. Ze is het resultaat van een samenwerking tussen NIRAS, Z33 en het SCK•CEN, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

 

Inschrijving is verplicht.  Het bezoek is volledig gratis.  

 

Foto's v.l.n.r. Alexis Destoop (BE), Hourglass; Andy Weir (UK), Pazugoo; Andy Weir (UK), Pazugoo; A Commonplace Book - Commonplace Studio (NL), Jesse Howard (US) & Tim Knapen (BE); A Commonplace Book - Commonplace Studio (NL), Jesse Howard (US) & Tim Knapen (BE); Maarten Vanden Eynde (BE), Half Life; Thomson & Craighead (UK), A Temporary index.