Overslaan en naar de inhoud gaan
Terug

Kunstexpo “Learning from deep time”

Maarten Vanden Eynde_Half Life_Fotograaf_Philippe De Gobert.jpg

Aangezien we te maken hebben met afval dat gedurende honderdduizenden jaren afgezonderd moet worden van mens en milieu, is het belangrijk om ook een maatschap-pelijk, ethisch en cultureel debat te voeren over het thema. Zeker in dat laatste debat kunnen kunstenaars een rol spelen: als scheppers van verhalen en beelden zorgen zij voor een bredere kijk op de kwestie.

Laat u inspireren door hun artistieke blik op tijd en op de impact van de mens op de toekomst. En ontdek het begrip "diepe tijd", om te begrijpen in hoeverre de levensduur van radioactief afval veel langer is dan die van een mensenleven.

De tentoonstelling vindt plaats op 29 september tijdens de opendeurdag in Dessel. Ze is het resultaat van een samen-werking tussen NIRAS, Z33 en het SCK CEN, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Inschrijving is verplicht.  Het bezoek is volledig gratis.  

 

Foto's v.l.n.r.: Alexis Destoop (BE), Hourglass; Andy Weir (UK), Pazugoo; Andy Weir (UK), Pazugoo; A Commonplace Book - Commonplace Studio (NL), Jesse Howard (US) & Tim Knapen (BE); A Commonplace Book - Commonplace Studio (NL), Jesse Howard (US) & Tim Knapen (BE); Maarten Vanden Eynde (BE), Half Life; Thomson & Craighead (UK), A Temporary index.

Alexis Destoop_Hourglass_2019_copyr A.Destoop.jpgAndy Weir_Black pazugoo_copyright Andy Weir.JPGAndy Weir_Pazugoo_Pazbuswana index_copyr A.Weir_.JPGCommonplace Book_JerusalemDesignWeek2018__photoby_Dor_Kedmi-2.jpgCommonplace Studio_A Commonplace Book_JerusalemDesignWeek2018_photobyJonStam.JPGMaarten Vanden Eynde_Half Life_Fotograaf_Philippe De Gobert.jpgThomson & Craighead_Temporary Index, Photo Aad Hoogendoorn (39) (1).jpeg