Overslaan en naar de inhoud gaan
Vorige blog Volgende blog

Meer dan 1 400 bezoekers op onze opendeurdag

20190929_Opendeurdag_Niras-014.jpg

De opendeurdag op 29 september op de oppervlakte-bergingssite in Dessel was een groot succes. Ondanks het slechte weer brachten ongeveer 1 400 mensen een bezoek aan de werven.

Tientallen medewerkers van NIRAS stonden mee in voor het onthaal en de begeleiding van het bezoek aan de verschillende installaties. De wandeling van ongeveer 5 kilometer leidde de bezoekers langs de toegangscluster (het toegangsgebouw tot de site), de installatie voor de productie van monolieten – IPM (waar het radioactieve afval verpakt zal worden in betonnen kisten), de caissonfabriek (waar de betonnen kisten worden geproduceerd), het terrein waar de bergingsmodules zullen komen en het bezoekerscentrum Tabloo.

De wandeling werd geanimeerd door straatartiesten en lokale muziekverenigingen. Voor de cultuurliefhebbers was er ook een tentoonstelling in de IPM waar enkele kunstenaars hun werken voorstelden rond het thema ‘diepe tijd’. Wie de wandeling graag inkortte kon ook een deel van het traject afleggen met een treintje.

20190929_Opendeurdag_Niras-145.jpg

We vonden de uitleg over het bergingsproject erg duidelijk. Een wandeling maken op een streng beveiligde site doe je bovendien niet elke dag.

Familie Lenaerts – Oud-Turnhout

 
 

Banner_bouwblog_NL.png