Overslaan en naar de inhoud gaan

De job van … Geert Sannen

Geert Sannen bouwt al enkele jaren mee aan het draagvlak voor de oppervlakteberging van laag- en middelactief kortlevend afval in Dessel. Tot voor kort was hij verantwoordelijk voor de organisatie van de inspraak en de participatie van de lokale bevolking. Vanaf volgend jaar wordt hij coördinator in het gloednieuwe bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo.

Geert, hoe ben je bij NIRAS terechtgekomen?

“In 2014 zochten ze bij NIRAS iemand om in nauwe samenwerking met de lokale bevolking van Dessel en Mol verschillende maatschappelijke projecten in goede banen te leiden. Denk aan de 3xG-studie, Tabloo, het leer- en infopunt LIBRA … Kortom: alle initiatieven die voortvloeien uit het oppervlaktebergingsproject en die destijds stilaan vorm kregen.”

“Het proces van overleg en samenwerking sprak me wel aan. Dus solliciteerde ik voor de job. Nu ik erop terugkijk, is het best gek dat ik vandaag veel met wetenschappers en ingenieurs samenwerk. Voordien was ik actief in de kunstensector, bij een vzw die projecten rond klank en muziek organiseert. Voor mij bewijst dat vooral hoe veelzijdig en boeiend de activiteiten van NIRAS zijn."

 

Wat houdt je job precies in?

“Tot voor kort was ik dus verantwoordelijk voor de organisatie van sociaal-economische meerwaardeprojecten binnen het oppervlaktebergingsproject voor laag- en middelactief kortlevend afval in Dessel. Ook de inspraak en de participatie in het project begeleiden, behoorde tot mijn takenpakket. Die zijn immers noodzakelijk om het maatschappelijk draagvlak voor de berging te bewaren. Daarnaast hield ik op de communicatiedienst mee onze informatiekanalen up-to-date.”

“Sinds eind vorig jaar is mijn job zich meer gaan toespitsen op het bezoekers- en ontmoetingscentrum Tabloo. Samen met een collega zal ik instaan voor de volledige coördinatie van het centrum. Een hele uitdaging! Mijn opdracht is om van Tabloo een bruisende ontmoetingsplek te maken voor de lokale gemeenschap. Dat ik hierdoor kan blijven samenwerken met onze lokale stakeholders is mooi meegenomen.”

Geert Sannen

Het ontmoetings- en bezoekerscentrum Tabloo is het resultaat van een knap staaltje van teamwerk. Iedereen die eraan meewerkt, krijgt de Tabloo-microbe te pakken en wil er iets moois van maken.

Geert Sannen, NIRAS

 

Wat vind je het meest uitdagende aan je job?

“Momenteel is dat de voorbereiding van de opening van Tabloo, volgend voorjaar. Daar komt erg veel bij kijken, eigenlijk alles wat moet gebeuren om het centrum over enkele maanden te kunnen opstarten: van het aantrekken van een concessiehouder voor de bistro tot de organisatie van openingsfestiviteiten. Ik doe dat uiteraard niet alleen. Tabloo is het resultaat van een knap staaltje van teamwerk dat al jaren aan de gang is. Daarbij is er één constante: iedereen die eraan meewerkt, krijgt de Tabloo-microbe te pakken en wil er iets moois van maken.”

Uit welke aspecten van je job haal je de meeste voldoening?

“Uit het teamwerk dat ik net noemde. Mogen samenwerken met heel veel verschillende mensen geeft me energie. Het is ook fantastisch om de plannen van het gebouw en de expo waar we al jaren aan werken, nu echt tot leven te zien komen. Het belangrijkste moment – de officiële opening – moet natuurlijk nog komen. Daar kijk ik naar uit!”