Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatschappelijk contract

De partnerschappen STORA en MONA formuleerden voorwaarden om de oppervlaktebergingsinstallatie op hun grondgebied te aanvaarden. Die voorwaarden werkt NIRAS samen met hen uit tot tastbare meerwaardeprojecten voor de regio. Een engagement dat ook in de toekomst wordt verdergezet.

2014_Maatschappelijk contract - Contrat social_ONDRAFNIRAS (2).jpg

Blijvend engagement

In een formeel document – het maatschappelijk contract – verbindt NIRAS zich ertoe om de voorwaarden van de partnerschappen blijvend te verwezenlijken. Zowel vandaag als in de toekomst. Het maatschappelijk contract werd goedgekeurd door NIRAS, de partnerschappen en de gemeenten Dessel en Mol.

2018_Toekomstige generaties - Futures générations_ONDRAFNIRAS.jpg

Krijtlijnen voor de toekomst

Ook de toekomstige Desselaars en Mollenaars moeten de vruchten kunnen plukken van het bergingsproject. Het maatschappelijk contract zet daarom enkel krijtlijnen uit. De principes van het engagement blijven hetzelfde, maar de concrete realisatie van de voorwaarden kan evolueren doorheen de tijd. Als de noden van de lokale bevolking in de toekomst veranderen, laat het maatschappelijk contract voldoende ruimte om daarop in te spelen.

Geert Sannen

Ons engagement ten aanzien van de lokale bevolking zal meerdere generaties overspannen.

Geert Sannen, NIRAS